maanantaina, syyskuuta 07, 2009

leff leff~

Tätä viikonloppua ei ollutkaan odotettu kuin ikuisuus! Quentin Tarantinon uusin pätkä pyörähti teattereihin \o/



Jutskut niittaavat natsit poikki ja pinoon

Tuomio: Ei parhaimpia Tarantinoja imo.

Huomio: Jokseenkin yllättävänkin epätarantinomainen.



Joku kriitikko ehtikin jo vänisemään, miten tämä oli täyttä rautaa kahden ihan pateettisen yritelmän jälkeen. Minä kyllä pidin Planet Terrorista ja Death Proofista ja näen niissä enemmän Tarantinoa kuin tässä uusimmassa. Jotenkin tämä tuntui jäykältä, dialogi ei solju läpi lehvan kantavana voimana ja hyvät kohtaukset ovat liian hetkittäisiä. Ei lehva huono ollut, mutta ei yllä kyllä mitenkään päin omiin Tarantino-suosikkeihini.



Tulitikkurasiat vaihtavat omistajaa tiuhaan

Tuomio: Parhaimpia lehvoja hetkeen!

Huomio: "¿No habla español, verdad?"



Tämä lehva tuli ihan puskista. Kävin katsomassa sen pienessä Jim Jarmusch puuskassani ja olin totaalisen myyty! Dialogia ei juuri nimeksikään, mutta sitäkin nokkelammin käytettynä ja pääosan Isaach De Bankolé oli niin paras valinta rooliin, ettei tiennyt, miten päin olisi istunut lehvaa katsoessa. On aina jotenkin palkitsevinta, kun elokuva, jolta et odota yhtään mitään ja josta et edes erityisemmin tiedä mitään, osoittautuukin ihan mielettömäksi 8)



Johnny Depp on wounded and wanted

Tuomio: Omalaatuinen oli tämäkin

Huomio: Nobody, joka ei koskaan lakkaa kysymästä tupakkaa. Toisto on selkeästi Jarmuschin lempilapsia?



Tuon uusimman Jim Jarmuschin ensi-illan innoittamana Niagara oli ilmeisesti päättänyt pykätä pystyyn oikein pienen "Jim Jarmusch Minifestivaalin" ja näyttivät miehen vanhempaa tuotantoa muutaman elokuvan verran. Tämä oli minun onneni, sillä tuo Dead Man on roikkunut ikuisuuden mielessäni kaihertaen sieluani näkemättömyydellään ja nyt se on VIHDOIN katsottuna! Sielunrauha on saavutettu lähes zeniläisessä mittakaavassa ja tiedän vihdoinkin, mistä on kysymys tästä lehvasta puhuttaessa :]

Ei kommentteja: