sunnuntaina, lokakuuta 18, 2009

leff leff~

Olin menossa eilen katsomaan Miyazaki-retrospektiiviä ts. Niagarassa näytettiin klo 20.30 - 05.00 japanilaisen Hayao Miyazakin animaatiohelmistä neljä kappaletta: Tuulen Laakson Nausicaä, Laputa Linna Taivaalla, Porco Rosso sekä tietenkin Naapurini Totoro. En vain ollut tajunnut hankkia lippuani etukäteen ja koko tapahtuma olikin yllätyksekseni loppuunmyyty!



Totorot meni sivu suun :/



Jäin nuolemaan näppejäni, mutta päätin, että lehvaan on nyt päästävä, kun sillä tuulella olen ja odotin kerta jo valmiiksi pääseväni pimeän salin syleilyyn. Suuntasin Plevnaan katsomaan, menisikö siellä mitään, jota en olisi vielä nähnyt ja jota mahdollisesti haluaisin nähdä. Hirmuisan hyvä tuuri, sillä klo 20.45 alkoi uusimman Stieg Larsson filmatisoinnin näytös, jonne oli vielä muutama hajapaikka jäljellä, jes :)



Lisbet on edelleen kova tsiksi

Tuomio: Hyvä

Huomio: Vielä ensimmäistäkin parempi, uskomattoman koukuttava! Raadollisuutta on höystetty tällä kertaa traumaattisilla lapsuusmuisteloilla ja tujauksella lesboseksiä.



Eihän tuo nyt ihan vastannut Studio Ghiblin animaatioiden näkemistä, mutta toisaalta olin ihan tyytyväinen, että ehkäpä sen minunkin pilettini sai joku, joka ihan oikeasti jaksoi valvoa sen koko yön lävitse ja tuijottaa kaikki neljä lehvaa hereillä ollen :) Jotenkin uskoin itse poistuvani viimeistään siinä kolmannen filkan jälkeen kotiin nukkumaan. Etenkin, kun Totoro löytyy omasta DVD-hyllystäni.

Tänään päivällä käväisin kuitenkin Niagarassa katsomassa Naisen Kivityksen.



Olipa kerran Iranissa

Tuomio: Hyytävä

Huomio: On se ihan kiva asua Suomessa, jossa ei tarvitse pelätä tulevansa kivitetyksi tekaistun aviorikossyytteen pohjalta, koska mies nyt haluaa vaihtaa sinut nuorempaan (lue: 14-vuotiaaseen) vaimoon. Ei sitä vain tahdo ymmärtää mitenkään, että naisen asema voi jossain maissa vielä olla tuollainen.

Ei kommentteja: