perjantaina, tammikuuta 29, 2010

Pelihimotus~



Claustrophobia - ihmiset vs. demonit labyrinttimäisessä viemäriverkostossa


Huu, taisinpa tilailla lautapelit.fi:n alelaarista taas hieman kamaa ^^;

Samalla tuli kurkittua uutuuksia ja jotain kiinnostavia pelejä sielläkin pilkahteli mm. tuo yllä oleva 'Klaustrofobisuus'. Toimivista kaksinpeleistä on aina pulaa! Odotellaan ensin kuitenkin muiden arvosteluja ja katsotaan sitten, josko kukkaron nyörejä huvittaisi availla (tai vielä parempaa: joku haluaisi myydä omansa pois käytettynä \o/), vaikka BGG:ssä hyviä pisteitä ovat saaneetkin. Silti noin neljänkympin suolainen hinta rajoittaa vielä tehokkaasti pahimpia ostohaluja.



Ghost Stories - tao-munkit mittelevät pahoja henkiä vastaan


Visuaalisesti todella nätin oloinen peli. Aasia-teema kiehtoo sinällään. Lisäosia löytyy, jos niikseen tulee. Pahoja henkiä voi karkottaa kylästä yksikseenkin ts. moninpeli ei ole välttämätön! (tosin sanovat, että nelinpelinä olisi parhaimmillaan...) Kyseessä yhteistyöpeli, jossa pelaajat taistelevat tiiminä henkien hyökkäyksiä vastaan. Olisi pelimekaniikan puolesta mielenkiintoinen lisä omaan kokoelmaan. Pandemialle en niin lämmennyt, että itselleni hankkisin, vaikka olihan tuo ihan kiva peli, muttei kuitenkaan niiiiiin ihmeellinen. Olisi mielenkiintoista vertailla myös tuota yhteistyöpelirakennetta näiden kahden välillä.

Lautapelioppaan arvostelu pelistä



Dungeon Lords - palkkaa monstereita, rakenna huoneita, osta ansoja jne.


"It’s a rather complex game enjoyable mostly for experienced gamers." Jotenkin on tullut nyt hinku haalia ehkä vähän vaativampiakin pelejä, joissa nippelimäärä huimaa jo päätä. Tosin en tiedä, kuinka hyvä idea tämä on siltä kantilta, että pelikavereita on harmillisen vaikea löytää tälläisten lautojen äärelle. Yhden pelin ostin käytettynä jo melkein vuosi sitten, mutta en ole päässyt kertaakaan pelaamaan, kun ihmiset saavat aina kauhunsekaisia tunteita sen tilpehöörämäärän nähdessään. "Öh, jos pelattais sittenkin jotain muuta." Ehkä en ihan tällä 'Tyrmäherruudella' uskaltaisi aloitella, mutta joku vaativampi olisi kiva saada omaankin hyllyyn höttöpelien sekaan.

3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Mikäs siun tilpehööripeli on? Täällä on varmasti pari ihmistä, joita ei liene vaikea houkutella säläpelien äärelle. :D Ja itekin oon kiinnostuneena kurkkinu tuota Dungeon Lordsia - pitäs jonkun omistaa se, niin pääsis testaamaan. ^^

elbow kirjoitti...

Jos Dungeon Lordsin hankitte, niin tulen mieluusti pelaamaan - ellen sitten ehdi itse ensin ostamaan, jos joku kohtaus iskee ja rahaa on :D

Miun tilpehööräpeli on se viime JyConista käytettynä ostettu Return of the Heroes. Voisi sitä pelata soolonakin, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla yksinpeluuta.

elbow kirjoitti...

Ja se teitin Descent houkuttaa edelleen kyl vahvasti ;D

Pitääpäs katsella peli-iltoja taas, kunhan palailen Suomeen ^__^