perjantaina, helmikuuta 12, 2010

Kokkauspostaus~

Huu, onpas ihanaa taas syödä RUOKAA~ Viime viikko Skopjessa sujui lähinnä kokista juoden ja valkoista leipää puputtaen, kun ei oikein tee mieli kokkailla toisten ihmisten luona ollessa. Tuntuu ihan omituiselta, että käyttäisi jonkun toisen hellaa :P Yritin myös tankata vitaminoituja mehuja siellä, että saisi jotain vähän ravintoarvollistakin napaansa, mutta olo oli kyllä todella mielenkiintoinen moisen "ruoka"kuurin jälkeen.



Viikon pastaherkku: Kesäkurpitsaa ja minttua, mmm~


Olen huomannut, että jumiudun aina viikoksi yhteen reseptiin. Jos alkuviikosta keksin jotain toimivaa, niin yleensä kokkailen samaa sapuskaa melkein läpi koko viikon. Tällä viikolla on ollut vuorossa zuccinipasta! Oliiviöljyä pannulle, pilpottu valkosipulinkynsi ja viipaloitu kesäkurpitsa sinne perään. Kuullotellaan, röpsitään ronskilla kädellä minttua sekaan ja lisätään 2 dl laihiskermaa perään. Hyvää on :)

Itselläni on vain kuivattua minttua täällä ja mietinkin, kuinka maukas kesäsapuska tuosta tulisikaan, jos pääsisi tuoretta minttua sekaan leikkelemään ja vähän puristamaan limestä mehua vielä siihen päälle 8)~



Aiempi pastaherkku: Tomaattia ja oreganoa, nom nom~


Tammikuun puolella nompsuttelin viikon verran tomaatti-oregano-versiota tästä samaisesta pastasta. Voin sanoa, ettei pahaa ollut sekään! Tosin makukokemus on kenties vähemmän eksoottinen ;)

Pastan keitossa ei kai sen ihmeellisempiä. Auringonkukkaöljyä loraus ja luomukasvisliemijauhetta teelusikallinen on toiminut ainakin täällä. Ja tiedän, että auringonkukkaöljy ei ole niitä parhaita öljyjä käytettäväksi, mutta Kreikassa ei ryspiöljyä tunneta ja joku oli jättänyt tänne kämppään melkein täyden litran pullollisen tuota aurinkoista versiota, joten otinpa sitten käyttöön, ettei mene hukkaan. Kämppis kun käyttää pelkkää oliiviöljyä.



Soijakaakaoletut räjäyttivät tajunnan 8)~~


Tammikuussa kokeilin myös paistaa soijakaakaolettuja. Niistä tuli niin hyviä, että meinasi järki lähteä moisia syödessä! (Laiskana lettuilijana ostin painepullohirvityksen sen sijaan, että olisin omin rannevoimin vispaillut kermat lettuihin ;D) Olivat huomattavasti tankeampia kuin maitoisat serkkunsa, eikä kahta enempää voinut kuvitellakaan syövänsä kerralla. Ihan perusohjeella pyöräytettyjä, nothing special there:


* 5 dl kaakaosoijamaitoa
* 2 dl vehnäjauhoja
* 2 kananmunaa
* 2 rkl öljyä
* sokeria maun mukaan


SUPERRRRHERRRRKKUA. Tänä viikonloppuna ajattelin kokeilla tehdä samaisen satsin ja lisätä taikinaan kanelia :)

Ei kommentteja: