torstaina, elokuuta 26, 2010

Trafaluc~

Kävin hyvästelemässä yhden vaihtariystäväni Vrytassa ja paluumatkalla piipahdin Thessalonikissa. Olin kaupungissa jo yhden aikaan ja illalla menisi elokuva vasta kuudelta, joten viisi tuntia oli aikaa tapettavana. Ei muuta kuin shoppauskierrokselle! Alunperin piti pyhästi vain kierrellä katsomassa, mutta sitten törmäsin näihin 8)



Photobucket
Henki meinasi salpautua tämän nähdessäni !!


PÖLLÖJÄ. Käväisin siellä manaamassani Zarassa muiden kauppojen ohella ja silmääni osui heidän Trafaluc-mallistonsa. Mielettömät printit ja maanläheiset värit puhumattakaan kankaan pehmeydestä. Kahdessa ensimmäisessä paidassa luki kaiken lisäksi "Organic Cotton" niskalapussa, mutta en nyt oikein tiedä, onko tämä joku huijauskampanja. H&M:kin mainosti lasten luomupuuvillamallistoaan joskus ja todellisuudessa siinä oli 1% luomupuuvillaa :P



Photobucket
Pöllö viestittää "Enjoy Some Fresh Air" :3


Yritin kuikuilla näiden paitojen tuoteselostetta, mutta niissä lukee pelkästään "100% cotton". Hä?? Voiko 12 eurolla muka saada kokonaan luomupuuvillaisen vaatteen? Epäilenpä. Miksei tuoteselosteessa ole selvennetty kuinka suuri prosenttiosuus on tuota luomupuuvillaa? Tai sanota suoraan kyseessä olevan todellakin 100% luomupuuvillavalmiste? Yrittävät kuitenkin jotenkin ovelasti peitellä jotain vastaavaa totuutta, että kyseessä on vain joku pieni prosenttiosuus luomupuuvillaa.



Photobucket
Kaunis kauris oksasarvineen lumosi myös :3


Yritin käydä Zaran kotisivuilla katsomassa, mitä siellä sanotaan tästä mallistosta ja sen luomuisuudesta, mutta sivut eivät aukea. Jeeeep. En onnistunut muutakaan tietoa oikein löytämään netin syöveristä tätä mallistoa koskien, joten selvittely jäänee tuonnemmaksi.

Jotain lohtua sain sentään niskalapuissa lukeneesta "Made in Portugal" tiedosta. EU:ssa tuskin lienee mahdollista käyttää lapsityövoimaa, joten ainakin nämä paidat on ommellut joku aikuinen Euroopan kansalainen. (tai riistetty siirtolainen, kuka näistä rahanahneista korporaatioista menisi mitään vannomaan...) Tietenkin paidan kangas ja langat on voitu edelleen teettää ties missä köyhemmän maailman hikipajoissa ja todennäköisesti näin onkin.



Photobucket
Metsistä tykkäämme sekä minä että Kauris


Kolme paitaa lähti kuitenkin mukaan, vaikka mieltäni kalvoikin kiusallinen tunne, että minua on nyt yritetty huijata tässä asiassa. Tahdon nähdä jostain varman tiedon, että nuo paidat ovat oikeasti 100% luomupuuvillaa, eikä jokin ärsyttävän raukkamainen henkkamaukkalaistyylin huijaus :(

Tämä viimeinen pöllöpaita kuului myös Trafaluc-mallistoon, mutta siinä ei ollut mitään mainintaa luomupuuvillasta, joten luomuisuus ei liene ainakaan malliston kantava teema. Mutta voi pojat tuohon mallistoon (ainakin tälle vuodelle) oli kyllä valittu kaikkea omaan silmääni ihunaista.



Photobucket
Puhvihihat tekivät kivan jekun tähän yksilöön


Vaikka näissä paidoissa olikin väljä kokoluokitus tai malli tarkoituksella hyvin väljäksi jätetty, niin kyllä muistui palava inhoni Zaran yleisempään tapaan muodostaa kokoja, kun sovitin yhtä takkia-- tai siis yritin sovittaa, mutta käsivarteni ei mahtunut edes M-kokoisen takin hihaan -___- Tosin siinä takissa lukikin sitten jo "Made in China" niskalapussa.



Photobucket
Voiko tätä söpömpää pöllöprinttiä ollakaan? ö__ö


Muutamia ihania toteuksia löytyi Zaran Knitwear-mallistosta. Voivottelin, kun eivät myy ompelumalleja tuotteistaan - tuoteselosteen "80% akryyliä", kun antaa itselleni välittömästi ihottumaa ja vieläpä aika kirjaimellisesti, sillä käsivarteni syyhyävät, jos akryylivaatteita yritänkään pitää. Välttelen siis tästä materiaalista valmistettuja kuteita kuin ruttoa.

Kunnon villalangasta olisi ollut niin ihanaa ommella itse samanlaiset vaatteet. Ehkä jostain vielä löydän vastaavia neulemalleja.

2 kommenttia:

Mustikka kirjoitti...

iihania paitoja <3 ja akryyli on myöskin mun mielestä ihan persiistä.

elbow kirjoitti...

"Katsellaan nyt vaan" fiilikset lensi aika vauhdilla korvista ulos, kun näin noi paidat, juu-u :D Join the Dark Side ja silleen! Lompakkoni on heikko. Tai ainakin sen nyörit :P