keskiviikkona, elokuuta 11, 2010

Marimekko syksy/talvi 2010/11


Photobucket
Kuosina Maija Louekarin Iso Pisaroi, suunnittelija Chary Westberg


Marimekon Syksy 2010 mallisto on julkaistu ja kävinpäs minäkin siellä jännäillen kurkkimassa :) Paljon oli kivoja malleja ja sitten vastaavasti myös niitä "ei ikinä minun päälleni" -malleja. Pudottelen tähän omia lemppareitani mallistosta.


1.)

Photobucket

Photobucket
Yllä Sara hame, alla Drianna mekko, suunnittelija Chary Westberg


"Chary Westbergin mallistossa hehkuu Fujiwo Ishimoton vahva, romanttinen kukkakuosi Joriini syksyn ruskan oranssin, ruskean ja sinisen sävyissä."

Ylempi hame miellytti silmääni kovastikin, ei vain tuossa sinioranssin puhuvassa väriyhdistelmässä. Alla kuva oikeasta, haluamastani väristä eli tummanharmaustulppaanista. Tämän voisin kuvitella hankkivani, nami nami. Jännä etuvekki ja kliinisen valkoinen helma säväyttivät.


2.)

Day 199
Karina mekko, suunnittelija Joanna Vanderpuije


"Joanna Vanderpuijen suunnittelemissa mekoissa japanilaishenkiset leikkaukset ja taitokset yhdistyvät Kristina Isolan luomaan uuteen versioon Maija Isolan Kivet-kuosista."

Jotenkin tämä opettajatarhenkinen mekko saa minut pyörryksiin leikkauksellaan. Kivet on jo vanhaa kamaa tyyliin "Nähty!" mutta siitäkin saadaan kivasti irti tässä mekossa. Jokin noissa hihanpituuksissa mallaa omaan silmääni just buenosti, ihastuin kovasti tähän mekkoon.


3.)

Photobucket
Edith pomppa, suunnittelija Nora Iknadossian


"Nora Iknadossian on suunnitellut Marimekolle syksyksi persoonallisia toppakankaisia kääntötakkeja sekä upeita villakangastakkeja."

Vaikka yleensä kammoankin mustaa väriä ja omistan jo hyvän mummolta perityn villakangastakin, täytyy silti sanoa, että himoitsen tätä yksilöä. Runsas ja kuohkea kaulanympärys näyttää niin käperryttävän lämpöiseltä. Tunnelimaiset hihat, jotka katkeavat ennen taskuja, ovat vekkuli yksityiskohta, joka luo takille juuri sen kepeän ja hassun ilmeen, mitä kaipaan. Me wants!


4.)

Photobucket
Floora villamekko, Lettinauha sukkikset, suunnittelija Noora Niinikoski


Omituiset mateen eviä muistuttavat härpäkkeet antavat ilmeen muutoin tylsälle vaatteelle, tykkään ideasta. Tämä herkullisen huvikumpumainen ja sievän sekalainen sillisalaatti vain sai minut nauramaan ja iloiseksi. Voisin todellakin kuvitella pukeutuvani tähän yhdistelmään :D Jotenkin aikuismaisen aistikas, mutta silti hersyvän ilon kirvoittava, mahtavaa!


5.)

Photobucket
Kaide takkimekkotunika?, suunnittelija Mika Piirainen


"Suomalaisten järvimaisemien sadat sinisen sävyt nousevat vahvasti esille Mika Piiraisen mallistossa, jossa Maija Isolan graafinen Kaivo-kuosi on saanut uuden ilmeen mielenkiintoisella tavalla leikattuna."

Olen aina tykännyt Kaivo-kuosista. Tosin en omista yhtäkään vaatetta, jossa tämä kuosi koreilisi. Tuskin tulen omistamaan tätäkään, sillä en pidä tummansinisestä ja muutenkin näytän mielestäni oudolta sinisessä. Kaide olisi saatavilla myös mustavalkoisena, mutta uskon, että värittömyys tekee tästä vaatteesta vähän innottoman, eikä se pääse samalla tavalla oikeuksiinsa kuin näissä väreissä :/


6.)

Photobucket
Aina mekko, suunnittelija Mika Piirainen


"Katsuji Wakisakan suunnitteleman Auer-kuosin sinertävät, mustat ja valkoiset pilkut tuovat malliston puhdaslinjaisiin vaatteisiin kesäaamujen lempeän usvan."


Tästä mekosta pidän todella paljon. Todennäköisesti mustavalkoisena toimisi itseni päällä paremmin, mutta saatan ehkä myös kuvitella tämän sinisen mekon päälleni. Kirkasvärinen yläosa sointuisi kasvoihini ja voisi viedä tarpeeksi huomiota pois tummemmalta alaosalta. Ei se ehkä olisi hassumpi päälläni. Pitäisi kokeilla molemmissa väreissä ennen lopullisen tuomion antamista.

(Kuvat ja kursiivitekstit nipsaistu Marimekon sivuilta)

2 kommenttia:

sannero kirjoitti...

minäkin haluan edith -pompan! täytynee juosta heti alkuviikosta marimekkoon tsekkailemaan kuinka pöyristyttävän pyörryttävä sen ovh on...

elbow kirjoitti...

Varmaan sopivasti tähtitieteellinen, ettei oma kukkaro siihen veny, mutta sitä kehtaa pyytää ylioppilaslahjukseksi ;)